Suchá pizza s rukolovým šalátom

Autor receptu: veve

Recept na pizzové cesto mám z nejakej staršej zošitkovej kuchárskej knihy. Viem, že nie je originál taliansky, ale je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Samotné cesto je po upečení jemné, no udrží aj klasickú oblohu v podobe šunky, syra, húb... čoho-len- chcete :-) My si ho občas robievame len takto na sucho so šalátikom a cesnakovým dressingom.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto na pizzu si pripravíme vo väčšej mise. Vareškou zmiešame hladkú múku, kypriaci prášok a soľ, pridáme jedno vajce, mlieko a rozpustené maslo. Vznikne trochu lepivé cesto, ktoré vyklopíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do olivového oleja pretlačíme cesnak a pomocou tejto zmesi roztiahneme rukami pizzové cesto po celom plechu. Hrúbka by mala byť približne 0,5cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 8-10 minút.
  2. Na šalát umyjeme a osušíme rukolu, natrháme pár lístkov čerstvej bazalky, paradajky a olivy nakrájame a všetko dáme do veľkej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, podľa chuti posolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme posypať parmazánom. Dressing tiež urobíme iba zmiešaním kyslej smotany a pretlačeného cesnaku, dochutíme soľou a čiernym korením.