Suchá pizza s rukolovým šalátom
Autor receptu: veve
Recept na pizzové cesto mám z nejakej staršej zošitkovej kuchárskej knihy. Viem, že nie
je originál taliansky, ale je veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. Samotné cesto je po
upečení jemné, no udrží aj klasickú oblohu v podobe šunky, syra, húb... čoho-len-
chcete :-)
My si ho občas robievame len takto na sucho so šalátikom a cesnakovým dressingom.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto na pizzu si pripravíme vo väčšej mise. Vareškou zmiešame hladkú múku, kypriaci prášok a soľ, pridáme jedno vajce, mlieko a rozpustené maslo. Vznikne trochu lepivé cesto, ktoré vyklopíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Do olivového oleja pretlačíme cesnak a pomocou tejto zmesi roztiahneme rukami pizzové cesto po celom plechu. Hrúbka by mala byť približne 0,5cm.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 8-10 minút.
- Na šalát umyjeme a osušíme rukolu, natrháme pár lístkov čerstvej bazalky, paradajky a olivy nakrájame a všetko dáme do veľkej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, podľa chuti posolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme posypať parmazánom.
Dressing tiež urobíme iba zmiešaním kyslej smotany a pretlačeného cesnaku, dochutíme soľou a čiernym korením.