Studenina (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Prečítala som si v receptoch a v tomto týždni je už studenina uvedená.Nevzdala som sa,naopak potešila,lebo nie je odfotografovaná.Takže ponúkam svoju.Ja ju robievam dva krát do roka, v tomto fašiangovom období a potom máme celý rok od studeniny pauzu a budem ju variť až na rok.
45 minút príprava |
22O minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebné ingrediencie: Mäso,koreňová zelenina,koreniny.
- Umyté a očistené bravčové kúsky vložíme do studenej vody.Pridáme koreniny,soľ cibuľu a cesnak,bobkový list.
- Pomali varíme asi 2 hodiny.Potom pridám koreňovú zeleninu.
- Studeninu nechávam variť 3-4 hodiny.Potom ju precedím.Vykostím.Ono tie väčšie kosti samé vypadávajú.
- Medzi tým si nachystám ozdobne pripravené z ingrediencii na dno misiek.Používam,zavarenú kápiu,hrášok.varené vajíčka,mrkvu varenú.
- Poukladaná ozdoba:
- Potom naukladám na kúsky porezané,uvarené mäso.Zalejem precedeným studeninovým vývarom.
- Naliaty vývar.A použila som po prvý krát aj moju silikónovú formu,ktorú som vyhrala.Je výborná.
- K studeninke pečiem vždy domáci chlebík.No ten už na vareche mám.Len patrí k tejto dobrote.
- Tu je už schladená chutná,len sa do nej pustiť.
- Hotovo.
- Fašiangová studenina.
- Porcia studeniny.