možno použiť na x spôsobov :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu si namočíme spolu s bobkovým listom a novým korením (cca 18 hodín). Vodu zlejeme. Fazuľu zalejeme čistou vodou a varíme spolu so sójovými vločkami v tlakovom hrnci 20 minút. Potom scedíme, vývar si odložíme. Zmes si roztlačíme a necháme vychladnúť.
- 2
Do chladnej zmesi primiešame nadrobno nasekanú cibuľku, cesnak, soľ, rascu, papriku, korenie a majoránku. Prilejeme trošku vývaru (zvyšný možete použiť do polievky...). Zahustíme celozrnnou strúhankou. Kto chce, pridá vajíčko alebo škrob...
- 3
Ja som zo zmesi robila placky. No môže sa použiť aj na prípravu fašírky, sekanej, ako plnka, na omáčku... Ja som si ju dala večer na chleba, namiesto pomazánky. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu