Strukovinová zmes

llilla - fotkallilla, 7. februára 2012

možno použiť na x spôsobov :)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3 PL
2 ks
5 ks
1 ks
1 ks - strúčik
1 čl
1/2 čl
1 čl
1 čl
2 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu si namočíme spolu s bobkovým listom a novým korením (cca 18 hodín). Vodu zlejeme. Fazuľu zalejeme čistou vodou a varíme spolu so sójovými vločkami v tlakovom hrnci 20 minút. Potom scedíme, vývar si odložíme. Zmes si roztlačíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do chladnej zmesi primiešame nadrobno nasekanú cibuľku, cesnak, soľ, rascu, papriku, korenie a majoránku. Prilejeme trošku vývaru (zvyšný možete použiť do polievky...). Zahustíme celozrnnou strúhankou. Kto chce, pridá vajíčko alebo škrob...

  3. 3

    Ja som zo zmesi robila placky. No môže sa použiť aj na prípravu fašírky, sekanej, ako plnka, na omáčku... Ja som si ju dala večer na chleba, namiesto pomazánky. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
tak to už sú aké finty:) fajnovečkaaaa! no my pecivo nejeme, tak vyskúšam len tak bez chlebíka:)
llilla
tak si dajte s mrkvou a uhorkou :) alebo k mäsku...
kuchticka
Ja som si vcera dala na ranajky krajicek celozrnneho chleba - doma peceneho - a nan tiez fazole zmiesane roznymi bylinkami a spojene troskou kyselej smotany. Ja mozem strukoviny akokolve pripravene.
llilla
@kuchticka... ja nedavam smotanu ani syr, aby sa hodila aj do delenej stravy :) a nakolko som vegetarianka, tak aj ja casto kuchtim strukoviny :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia