Strukovinová zmes

Autor receptu: llilla

možno použiť na x spôsobov :)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu si namočíme spolu s bobkovým listom a novým korením (cca 18 hodín). Vodu zlejeme. Fazuľu zalejeme čistou vodou a varíme spolu so sójovými vločkami v tlakovom hrnci 20 minút. Potom scedíme, vývar si odložíme. Zmes si roztlačíme a necháme vychladnúť.
  2. Do chladnej zmesi primiešame nadrobno nasekanú cibuľku, cesnak, soľ, rascu, papriku, korenie a majoránku. Prilejeme trošku vývaru (zvyšný možete použiť do polievky...). Zahustíme celozrnnou strúhankou. Kto chce, pridá vajíčko alebo škrob...
  3. Ja som zo zmesi robila placky. No môže sa použiť aj na prípravu fašírky, sekanej, ako plnka, na omáčku... Ja som si ju dala večer na chleba, namiesto pomazánky. Dobrú chuť :)