Strúhaný tvarohový koláč z celozrnnej múky a trstinového cukru fotorecept
Foto: 27janka
Tvarohové koláče máme radi, strúhaný tvarohový som roky piekla podľa tradičného receptu,z bielej múky, práškového cukru a Hery. Minulý rok som skúsila nahradiť Zobraziť celý popisTvarohové koláče máme radi, strúhaný tvarohový som roky piekla podľa tradičného receptu,z bielej múky, práškového cukru a Hery. Minulý rok som skúsila nahradiť bielu múku celozrnou pšeničnou hladkou múkou, znížila som množstvo cukru ako v ceste tak i plnke, miesto práškového cukru som použila trstinový a margarín Heru som vymenila za klasické maslo. Mala som obavy, či to bol dobrý nápad, výsledok prekvapil, koláčik bol krehkejší a chutil nám viac v tejto zdravšej verzii.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
400 g |
|
120 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1/2 bal |
|
2 PL |
|
Plnka : | |
750 g |
|
100 g ABC |
|
180 g |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
1 ks bio |
|
z bio citróna |
|
Postup
-
1
Do misy si dáme celozrnnú pšeničnú múku hladkú, trstinový cukor, kakao, bezfosfátový kypriaci prášok do pečiva, 1 žĺtok, zmäknuté maslo nakrájané na kúsky a vypracujeme cesto. Cesto dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
-
2
Po 30 minútach vyberieme cesto z chladničky, rozdelíme ho na 2 časti. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Polovicu cesta nastrúhame na hrubšom strúhadle dáme na plech tak, aby bolo zakryté dno plechu.
-
3
Pripravíme si plnku: do misy dáme tvaroh, syr ABC, trstinový cukor, Bio vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice vanilkového pudingu, 3 žĺtky a nastrúhanú kôru z bio citróna, všetky suroviny vymiešame elektrickým šľahačom na nižších obrátkach.
-
4
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do tvarohovej plnky.
-
5
Tvarohovú plnku rovnomerne natrieme na nastrúhané cesto. Druhú polovicu cesta vyberieme z chladničky nastrúhame. Cesto som strúhala na tanier a postupne posypávala na tvarohovú plnku. Rúru si vyhrejeme na 180 °C a pečieme 35 - 40 minút. Foto z nastrúhaným cestom na plnku nemám, zlyhala technika. Kým sa koláčik upiekol som to napravila a výsledný efekt je odfotený.
tento koláčik je naozaj jednoduchý chutný, dobrý nápad skombinovať maslo s kokosovým olejom.
Syr ABC má 100 g kupujem ho v Bille, je to syr podobný mascarpone, alebo žervé, dávam ho aj do chessecake.
syr ABC je syr typu ricota, hodí sa do tvarohových koláčov.
vyskúšajte, verím že bude chutiť....
strúhaný je u nás obľúbený, celozrnú múku doporučujem
vďaka...