Strúhaný koláč s pudingom a ovocím fotorecept
Foto: olinecka
Výborný koláčik plný ovocia a pudingového krému. Nenáročný na prípravu, ktorú zvládnu aj začiatočníci. Pohostenie, ako stvorené na leto.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
250 g |
|
250 g (alebo Hera) |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
1 l |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
podľa sezóny |
|
(na posypanie hotového koláča) |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny dáme do misy, studený tuk pokrájame na malé kúsky a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie alebo do mikroténoveho sáčku. Cesto je lepivé a tak počas spracovania ruku, pomúčime. Odložíme do mrazničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť nech je stvrdnuté, aby sa nám dobré strúhalo.
-
2
Plnka: V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky. Do zbytku mlieka pridáme cukor a štipku soli a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trocha vychladnúť.
-
3
Stuhnuté cesto rozdelíme na dve časti väčšiu a menšiu, viď foto. Pripravíme si ovocie a trošku vychladený puding. Menší plech (35x25 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
4
Väčšiu časť cesta postrúhame na plech pomocou strúhadla, viď foto. Menšiu časť cesta odložíme do mrazničky.
-
5
Na nastrúhané cesto rozotrieme pudingovú plnku, môže byť trocha teplá. Poukladáme pripravené ovocie podľa chuti a sezóny.
-
6
Menšiu časť cesta postrúhame na rozložené ovocie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista.
-
7
Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, ale nemusí byť. Dobrú chuť všetkým.
-
8
Ochutnávka, nemohla som vydržať.
Ďakujem, veľmi je chutný ani som nerátala, že bude taký dobrý.
Ďakujem za prianie aj Tebe krásnu nedeľu.
Ďakujem.