Strúhaný ovocný koláč

Strúhaný koláč s pudingom a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborný koláčik plný ovocia a pudingového krému. Nenáročný na prípravu, ktorú zvládnu aj začiatočníci. Pohostenie, ako stvorené na leto.

40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny dáme do misy, studený tuk pokrájame na malé kúsky a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie alebo do mikroténoveho sáčku. Cesto je lepivé a tak počas spracovania ruku, pomúčime. Odložíme do mrazničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť nech je stvrdnuté, aby sa nám dobré strúhalo.
  2. Plnka: V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky. Do zbytku mlieka pridáme cukor a štipku soli a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trocha vychladnúť.
  3. Stuhnuté cesto rozdelíme na dve časti väčšiu a menšiu, viď foto. Pripravíme si ovocie a trošku vychladený puding. Menší plech (35x25 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  4. Väčšiu časť cesta postrúhame na plech pomocou strúhadla, viď foto. Menšiu časť cesta odložíme do mrazničky.
  5. Na nastrúhané cesto rozotrieme pudingovú plnku, môže byť trocha teplá. Poukladáme pripravené ovocie podľa chuti a sezóny.
  6. Menšiu časť cesta postrúhame na rozložené ovocie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista.
  7. Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, ale nemusí byť. Dobrú chuť všetkým.
  8. Ochutnávka, nemohla som vydržať.