Strúhaný ovocný koláč
Strúhaný koláč s pudingom a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný koláčik plný ovocia a
pudingového krému. Nenáročný
na prípravu, ktorú zvládnu aj začiatočníci.
Pohostenie, ako stvorené na leto.
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Všetky suroviny dáme do misy, studený tuk pokrájame na malé kúsky a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie alebo do mikroténoveho sáčku. Cesto je lepivé a tak počas spracovania ruku, pomúčime. Odložíme do mrazničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť nech je stvrdnuté, aby sa nám dobré strúhalo.
- Plnka: V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky. Do zbytku mlieka pridáme cukor a štipku soli a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trocha vychladnúť.
- Stuhnuté cesto rozdelíme na dve časti väčšiu a menšiu, viď foto. Pripravíme si ovocie a trošku vychladený puding. Menší plech (35x25 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Väčšiu časť cesta postrúhame na plech pomocou strúhadla, viď foto. Menšiu časť cesta odložíme do mrazničky.
- Na nastrúhané cesto rozotrieme pudingovú plnku, môže byť trocha teplá. Poukladáme pripravené ovocie podľa chuti a sezóny.
- Menšiu časť cesta postrúhame na rozložené ovocie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, ale nemusí byť. Dobrú chuť všetkým.
- Ochutnávka, nemohla som vydržať.