Jablková štrúdľa

Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Videorecept som videl na facebooku, vyskúšal som ho a je naozaj dobrý.* Robil som hneď 2 štrúdle a aj tak pridávam suroviny.

20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si uvaríme hustý puding, ja som dal 2 vanilkové a 1 malinový. Do hrnca dáme zohriať mlieko, z ktorého sme si trochu odobrali do misky, kde rozmiešame pudingové prášky. Do mlieka v hrnci pridáme cukor a prilejeme misku s rozmiešaným pudingovým práškom. Varíme a miešame do zhustnutia a potom dáme puding vychladiť.
  2. Očistíme jablká, ja som ich nastrúhal na hrubšom strúhadle (vo videu, ktoré som videl, ich naplátkoval v robote). Do jabĺk som vytlačil šťavu z citróna, prisypal škoricový cukor a premiešal.
  3. Zapol som rúru na 200 °C. Rozbalil som lístkové cesto a stredom som poukladal piškóty - 3 vedľa seba. Na ne som potom navrstvil postrúhané jablká - nevymačkával som ich, lebo piškóty šťavu vypijú. Na jablka išiel vychladnutý hustý puding. Boky lístkového cesta som narezal a striedavo som tie pásiky prekladal cez náplň. Pri krájaní som prišiel na to, že tie pásiky treba robiť tak veľké ako chcete mať štrúdľu pokrájanú - v tom zareze sa to bude lepšie krájať a neláme sa cesto.
  4. Zbalenú štrúdľu som si aj s papierom na pečenie preložil na plech a tak isto som pokračoval aj s druhou. Nožnicami som obstrihal prečnievajúci papier a štrúdle som ponatieral roztopeným maslom a dal do rúry a piekol som ich 40 minút.
  5. Hotové posypeme práškovým cukrom... DOBRÚ CHUŤ