Foto: zdenulla
S týmto jedlom som sa prvý raz stretla u maminy môjho priateľa a veľmi mi zachutilo. Tak som si vypýtala tip na jeho prípravu:)
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
|
|
2 PL |
|
|
|
3 - 4 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
(nemusí byť) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
(klobáska alebo iná údenina podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Fazuľu si namočíme (najlepšie na noc, no stačí aj na zhruba 4-5 hodín). Kyslú kapustu uvaríme v malom množstve vody- aby bola voda len pár milimetrov nad kapustou. Kapustu nepremývame, ale môžme ju pokrájať na menšie kusy.
- 2
Fazuľu dáme variť spolu s na menšie kocky pokrájanými zemiakmi, údeninou, celou cibuľou, cesnakom a ostatnými koreninami (okrem majoránky a mletej papriky). Pokiaľ fazuľa nebola namočená cez noc, zemiaky pridávame až keď nám fazuľa začne mäknúť.
- 3
Pripravíme si zátrepku z hladkej múky a mlieka. Pridáme aj mletú papriku a dobre premiešame.
- 4
Keď máme zemiaky a fazuľu takmer uvarené, pridáme uvarenú kyslú kapustu (aj so zvyšnou vodou, v ktorej sa varila) a premiešame. Za stáleho miešania prilievame zátrepku a ešte pár minút povaríme. Na záver dochutíme majoránkou a podľa potreby dosolíme. Ja ešte nakoniec vyberám z polievky cibuľu a (pokiaľ sa nerozvaril) aj cesnak. Dobrú chuť!
- 5
Strapkáč sa (vraj :D) dá spraviť aj za 15 minút- v kuchte. Všetky suroviny (fazuľu, kapustu, zemiaky, cibuľu, cesnak a koreniny) dáme variť do kuchty a po 15 minútach zatrepeme. Ja kuchtu nemám a teda som to takto ešte nevarila, ale priateľova mama to má odskúšané :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu