Sterilizované hríby vo vlastnej šťave fotorecept

danculka - fotkadanculka, 10. augusta 2011
Sterilizované hríby vo vlastnej šťave (fotorecept)
Foto: danculka

Recept do súťaže s Mc Cain.

40 minút
príprava

Suroviny

akékoľvek množstvo akékoľvek
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakoľko nasušené hríby mám,teraz Vám,ktorý máte radi hríby ukážem,ako sa dajú uchovať bez mrazničky/pre nás je tá elektrika dosť drahá a ja sa pomali vraciam,k zaváraniu,ako keď som sa vydala/

    Sterilizované hríby vo vlastnej šťave (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hríbiky si nakrájame a dobre umyjeme a dáme do rajnici a na šporáktrošku posolíme,aby dobre pustili vodu zo seba,túto vodu z dvoch tretín odparíme a až potom dosolíme podľa svojej chuti a dáme do pohárikov a uzavrieme ...

    Sterilizované hríby vo vlastnej šťave (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu v rajnici vidno,že sú tam rôzne druhy,čiže to budem používať na hríbovú mrvenicu,keď by boli čisté dubáky budú pod mäsko,alebo na smotane...

    Sterilizované hríby vo vlastnej šťave (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu ich dávam do pohárikov a potom sterilizujem30 minút a odložím na zimu.

    Sterilizované hríby vo vlastnej šťave (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Aj ja zalievam len nálevom, bojím sa len tak,osolené. tento rok mi nehrozí zavárať, nemám hríby. Ale mám nasušené, tak som rada.
Včera sme boli aj my s manželom na hubách.Nebolo toho veľa,ale tiež som niečo aj zavarila.No klasicky na kyslo.Tvoj recept si ukladám.Ja ináč mrazím huby,ale toto sa mi páči.
Tak já nevím, jestli tady, mám ten recept, ale dělám něco hodně podobného. Ty hřiby ale vůbec nedusím, jen nakrájím a naplním skleničky a dva dny po sobě vařím.myslím hodinu. Protože ještě žádné houby nemám, nedívala jsem se a z hlavy to nevím! :-D
@marienka ,ano je to lievik na všetky zaváracie poháre,vždy som si obrindala poháre,keď som do nich nakladala a túto pomôcku som si kúpila v Poľsku,ale hrozne dávno,@remcula ja ich podusím,len z toho dôvodu aby do pohára viac vošlo a nebolo tam kopec vody,veď hríb,je z 90% voda ,díky...
Ja na plnenie používam odrezané vrchy z fliaš /olej, minerálky ap./ Ale dávam prednosť poduseniu, šup do sáčku a do mrazničky.
@vini55 ,možno ti vychádza živiť veľký mraziak,ale tým,že to budem tam skladovať predražím tie hríbiky,čo boli uplne zadarmo,veľký mraziak som odstavila a funguje mi len5 šuplíkový, prichladničke a kedže mám čas,tak to prakrizujem takto....:)))))
Dobrý deň, potešil ma tento Váš návod na skladovanie húb,ukladám do KH, tiež som dávala len do mrazničky a zabrali mi veľa miesta ale poprosila by som o radu na koľko stupňov sterilizujete?
Tak na tom až tak nezáleží,vždy dávam na 100st,aspoň budú celkom uvarené a dĺžka sterilizácie?Aj cez 30 minút,nemusia sa potom pri použití ,dlho variť alebo pražiť...
@marienka44 tento lievik dostať kúpiť aj u nás v TESCu, alebo aj v obchode s domácimi potrebami (kuchynka), občas to majú aj v obchodoch, kde predávajú zaváracie víčka na poháre a hodí sa to na všetky typy pohárov.

Pridaj komentár k receptu: