Steak s vínovou pikantnou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Konečne na tretí pokus tak, ako som chcela :-)

2
porcie
5 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som kúpila v pondelok a do dnes som ho nechala v chladničke vo fólií, myslím, že to bolo akurát, asi hodinu pred prípravou som ho vybrala, umyla a pokrájala na 4 ks hrubé asi 2,5cm, trošičku som z oboch strán potrela olejom a posypala korením drveným v mažiari
  2. Tesne pred prípravou som ho posypala hrubou soľou, na panvicu som dala trošku masti a mäso som opekala z prvej strany 2 min., z druhej strany 1,5 min.
  3. Mäso som zabalila potom do alobalu, dala na drevenú dosku a zakryla poklopom, aby sa uvolnili šťavy, do výpeku som dala paradajky, cesnak, korenie a chilli podrvené v mažiari
  4. Naliala som víno a redukovala, osolila som a odstavila, pridala som maslo
  5. Medzi tým sa upiekli zemiaky
  6. Môžeme debužírovať :-)