Steak s vínovou pikantnou redukciou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Konečne na tretí pokus tak, ako som chcela :-)
2 porcie |
5 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som kúpila v pondelok a do dnes som ho nechala v chladničke vo fólií, myslím, že to bolo akurát, asi hodinu pred prípravou som ho vybrala, umyla a pokrájala na 4 ks hrubé asi 2,5cm, trošičku som z oboch strán potrela olejom a posypala korením drveným v mažiari
- Tesne pred prípravou som ho posypala hrubou soľou, na panvicu som dala trošku masti a mäso som opekala z prvej strany 2 min., z druhej strany 1,5 min.
- Mäso som zabalila potom do alobalu, dala na drevenú dosku a zakryla poklopom, aby sa uvolnili šťavy, do výpeku som dala paradajky, cesnak, korenie a chilli podrvené v mažiari
- Naliala som víno a redukovala, osolila som a odstavila, pridala som maslo
- Medzi tým sa upiekli zemiaky
- Môžeme debužírovať :-)