Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Cesnak očistíme a pretlačíme.
Dáme ho do 1,2 l vody
a necháme zovrieť. Osolíme,
okoreníme a do vody naraz
vsypeme kukuričnú múku. Na minime
necháme prikryté bublať asi
40 minút. Z času na čas premiešame.
- Sušené huby zalejeme
400 ml horúcej vody
a na 20 minút necháme
napučať. Cibuľu a mrkvu
očistíme, cibuľu nakrájame
nadrobno, mrkvu na kocky.
Huby vyžmýkame a nasekáme.
- Na panvici zohrejeme
olej, pridáme cibuľu,
mrkvu, huby a krátko opražíme.
Rýchlo vmiešame paradajkový
pretlak. Podlejeme
červeným vínom, vodou
z hríbov, pridáme rozmarín,
necháme zovrieť a 15 minút
varíme na minime. Ochutíme
soľou a korením
- Petržlenovú
vňať nakrájame, plátky mäsa
osolíme a okoreníme. Vložíme
do variacej sa omáčky.
Prikryté varíme 3 minúty.
Po 1,5 minúte obrátime na
druhú stranu. Vmiešame
petržlenovú vňať a majorán.
- Mäso podávame s polentou
a omáčkou na zohriatych
tanieroch. kukuričnú múku tesne
pred servírovaním posypeme
strúhaným syrom.
|