Steak s burgundskými šampiňónmi a zlatými zemiakmi

Autor receptu: egreska

Môj prvý steak :-))

4
porcie

Postup

  1. Do panvice si dame maslo,nechame na prudkom ohni rozpustit.Pridame šampiony,cesnak a cibulky.Dusíme dokym sa voda nevyparí a huby nezozlatnu-často miešame.Prilejeme víno a nechame ho zredukovat tak na polovicu,nakoniec pridame ešte maslo a petrž.vnat.
  2. Steaky si noc pred varením alebo aj rano namarinujeme a odložíme do chladu.
  3. Cibulu nakrajame na hrubšie a dusíme zakrytu na masle s tymianom a bobk.listom asi 20 min,potom ohen pridame a miešame kym nezozlatne.
  4. Uvarene zemiaky opečieme na oleji do chrumkava,pridame cibulu,okoreníme ,osolime a pridame petrž.vnat. Dobre premiešame.
  5. Mäsko opečieme na grilovacej panvici z obidvoch stran,vyberieme na tanier a zakryjeme .Nechame par minut odpočinut.