Steak Diane
Autor receptu: patrick
Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu dostal. Výsledná chuť sa ani nedá opísať :-)
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút na 230 °C |
Postup
- Mäso pred prípravou necháme zohriať na izbovú teplotu. Z oboch strán ho osolíme a okoreníme čiernym korením a sprudka ho opečieme z oboch strán na olivovom oleji, potom mäso vyberieme a odložíme nabok.
- Do tej istej panvice pridáme nakrájanú šalotku a šampiňóny, keď sú opražené pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, kúsok masla trošku vorchestrovej omáčky a lyžičku dijonskej horčice.
- Opatrne nalejeme zhruba 0,5 dcl brandy a zapálime. Keď sa nám pri flambovaní vypáli všetok alkhohol, necháme trochu zredukovať vzniknutú omáčku.
- Pridáme smotanu, primiešame do nej nasekanú petržlenovú vňať, vrátime mäso a dovaríme ho.
- Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame, dáme na plech, polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, všetko dobre premiešame a dáme do trúby vyhriatej na 230 C a pečieme zhruba 20-25 minút kým nie sú chrumkavé. Tieto zemiaky si môžeme pripraviť na začiatku a kým sa nám pečú tak môžeme pripravovať mäso.
- Podávať môžeme s čerstvým alebo prehriatým mrazeným hrachom a omáčkou preliatou cez mäso (tá moja bola trochu moc hustá).