Steak Diane

Autor receptu: patrick

Na toto jedlo som sa už dlhšie chystal a určite som rád že som sa k nemu dostal. Výsledná chuť sa ani nedá opísať :-)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso pred prípravou necháme zohriať na izbovú teplotu. Z oboch strán ho osolíme a okoreníme čiernym korením a sprudka ho opečieme z oboch strán na olivovom oleji, potom mäso vyberieme a odložíme nabok.
  2. Do tej istej panvice pridáme nakrájanú šalotku a šampiňóny, keď sú opražené pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, kúsok masla trošku vorchestrovej omáčky a lyžičku dijonskej horčice.
  3. Opatrne nalejeme zhruba 0,5 dcl brandy a zapálime. Keď sa nám pri flambovaní vypáli všetok alkhohol, necháme trochu zredukovať vzniknutú omáčku.
  4. Pridáme smotanu, primiešame do nej nasekanú petržlenovú vňať, vrátime mäso a dovaríme ho.
  5. Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame, dáme na plech, polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, všetko dobre premiešame a dáme do trúby vyhriatej na 230 C a pečieme zhruba 20-25 minút kým nie sú chrumkavé. Tieto zemiaky si môžeme pripraviť na začiatku a kým sa nám pečú tak môžeme pripravovať mäso.
  6. Podávať môžeme s čerstvým alebo prehriatým mrazeným hrachom a omáčkou preliatou cez mäso (tá moja bola trochu moc hustá).