Granadír
Šťavnatý granadír
Autor receptu: tatianka2008
Tak málo ingrediencií stačí na tak fajnový obed.* Myslím si, že keď ho pripravíte podľa tohto receptu, inak ho už ani robiť nebudete. Tak poďme na to, bude to rýchlovka. ;-)
Postup
- Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky a dáme ich variť do osolenej vody.
- Do vriacej osolenej vody dáme variť fliačky. Ja to množstvo robím od oka, ale stane sa mi, že nimi potom môžem nakŕmiť všetkých susedov :)
- Nakrájame si jednu cibuľu, ktorú opražíme na troche oleja a masla.
- Keď ju máme pekne do zlatista opraženú, tak ju zasypeme mletou červenou paprikou. Dávame však pozor, aby nezhorkla.
- POZOR! Tu je to tajomstvo šťavnatého granadíru, ktoré zabezpečí, že granadír nebude suchý.
Cibuľovo-paprikovú zmes zalejeme vodou (cca 1- 1,5 dl), osolíme a necháme chvíľu povariť. Kto by chcel môže ešte pridať aj čierne mleté korenie.
- Keď máme cestoviny a zemiaky uvarené, všetko spolu zmiešame a zalejeme pripravenou cibuľovo-paprikovou zmesou. Môžeme podávať aj s kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť.