Šťavnaté provensálske rizoto

Autor receptu: maartina

...ďalší z mojich obľúbených receptov na rizoto, no čo ja za to môžem, že mi tak veľmi chutia? :D

3-4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Ryžu dobre prepláchneme, necháme odkvapkať. V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájaný pór a prelisovaný cesnak. Po chvíľke pridáme ryžu, prehrejeme ju a prilejeme asi za šálku horúceho vývaru. Na miernom ohni za občasného miešania varíme a postupne prilievame vývar, aby sme mali stále kašovitú konzistenciu.
  2. Medzitým na panvici dosklovita opražíme na oleji nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú papriku a po chvíľke dusenia i cuketu. Zhruba po 2-3min. pridáme olúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Ochutíme provensálskymi bylinkami (rozmarín, tymian, saturejka, bazalka, estragón), osolíme, okoreníme ...už len prehrejeme a odstavíme.
  3. Na záver zeleninu zľahka vmiešame do uvarenej ryže, do ktorej sme pridali trochu masla a postrúhaný syr. Do zjedenia :)