Kuracie prsia
Šťavnaté kuracie prsia s ananásom
Autor receptu: dorina
Kuracie prsia s ananásom na
výbornej sladkokyslej omáčke. U
nás
obľúbené jedlo, ktoré vrelo
odporúčam.
Postup
- Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na rezančeky. Prudko ich opečieme na horúcom oleji a ochutíme štipkou soli, mletej papriky, čierneho korenia pridáme ochucovadlo/vegetu (kto nemá rád ochucovadlo, vynechá). Takto pripravené mäsko si prikryjeme a na miernom ohni necháme dusiť približne 20 minút.
- Medzitým si scedíme konzervu ananásu. Nálev zachytíme do misky, budeme ňou zahusťovať omáčku. Ak sú kusy ananásu väčsie, tak si ich poprekrajujeme. Následne pridáme k mäsu a podlejeme troškou vody. Prikryté dusíme, až kým mäso nezmäkne.
- Do nálevu z ananásovej konzervy si pridáme jednu kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu). Dôkladne rozmiešame a nalejeme na mäsko s ananásom. Miešame, až kým jedlo nezačne vrieť a omáčka hustnúť. Na záver pridáme jednu kávovú lyžičku práškového cukru (vyzdvihuje sladkokyslú chuť) premiešame a prikryté odstavíme. Ako prílohu podávam ryžu. Prajem dobrú chuť.