Kuracie prsia

Šťavnaté kuracie prsia s ananásom

Autor receptu: dorina

Kuracie prsia s ananásom na výbornej sladkokyslej omáčke. U nás obľúbené jedlo, ktoré vrelo odporúčam.

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na rezančeky. Prudko ich opečieme na horúcom oleji a ochutíme štipkou soli, mletej papriky, čierneho korenia pridáme ochucovadlo/vegetu (kto nemá rád ochucovadlo, vynechá). Takto pripravené mäsko si prikryjeme a na miernom ohni necháme dusiť približne 20 minút.
  2. Medzitým si scedíme konzervu ananásu. Nálev zachytíme do misky, budeme ňou zahusťovať omáčku. Ak sú kusy ananásu väčsie, tak si ich poprekrajujeme. Následne pridáme k mäsu a podlejeme troškou vody. Prikryté dusíme, až kým mäso nezmäkne.
  3. Do nálevu z ananásovej konzervy si pridáme jednu kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu). Dôkladne rozmiešame a nalejeme na mäsko s ananásom. Miešame, až kým jedlo nezačne vrieť a omáčka hustnúť. Na záver pridáme jednu kávovú lyžičku práškového cukru (vyzdvihuje sladkokyslú chuť) premiešame a prikryté odstavíme. Ako prílohu podávam ryžu. Prajem dobrú chuť.