Šťavnaté karé na šampiňónoch

Autor receptu: mamamagda

Keď mám volný víkend rada experimentuje pri varením obeda, keď to rodine chutí tak si to vždy podchytí na papier a rada sa o to podelím.

6
porcií
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si narežeme na hrubšie plátky, narežeme na kraji, trocha naklepeme, posypeme sušením cesnakom , natrieme marinádou (nesolíme) a obalíme v hladkej múke. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z obidvoch strán, mäso vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanu ciibulľu, na kocky nakrájanu slaninu opečieme , pridáme na plátky nakrájany cesnak a po chvíľke šampiňóny nakrájane na väčšie kúsky.
  2. Do zmesi vrátime opečené mäso zalejeme vývarom, pridáme čili omáčku, zakryjeme a varíme asi 40.minút.
  3. Keď je mäso mäkké šťavu trocha zahustíme múkou, dochutíme podľa seba a podávame. Ja som k tomu dala pečené zemiaky a oblohu.