Foto: stava
Tento recept velmi oblubujem...je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu...:-) a netreba stat pri sporaku, ale vsetko sup sup do Zobraziť celý popisTento recept velmi oblubujem...je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu...:-) a netreba stat pri sporaku, ale vsetko sup sup do rury...:-) recept som uz davala aj na inu stranku....takze ste sa s nim uz mohli stretnut :-!
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
500 g najlepsie hovadzie a bravcove 1:1 |
|
150 g |
|
cca 150 ml alebo mlieko |
|
5 ks struciky pretriet so solou |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks nasekana najemno |
|
2 PL na potretie pekaca |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alebo obycajne paradajky |
|
2 ks na kolieska |
|
150 g - napr Eidam tehla |
|
Postup
-
1
Vlocky si nasypeme do misky a podlejeme vyvarom, nechame napucnat. Potom pridame maso a vsetky ostatne ingrediencie okrem paradajok, cibule a syra.
- 2
Pekac si vymastime olejom. Z hmoty robime gulicky, dame na plech a jemne stlacime ako fasirku. Do kazdej urobime dierku a dame do nej cherry rajcinku. Na cherry rajcinku dame koliesko cibule (plne koliecko, niekedy vyberam len stred aby rajcinka precnievala, ale ked je hlbsie, tak nemusim vyberat). Ja som tentokrat dala obycajne koliesko rajciny a poradie som vymenila - masko, cibula, rajcina a syr. Dame do rury piect asi na 190°C na takych 20 min. Potom masko vyberieme z rury a dame platky syra alebo syr nastruhany nahrubo a dame spat do rury asi na 5 min, len tak aby sa syr roztiekol...nie zapiekol :-)
- 3
Vyberieme z rury a podavame so zemiakmi...u nas varenymi na pare (uzasne) a uhorkovym salatom alebo sterilizovanymi uhorkami. minimum prace, minimum statia pri sporaku a minimum oleja :-) Dobru chut :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu