Jablkový koláč

Starodávny jablkovo-orechový koláč

Autor receptu: helena10

Výborný koláč z hrnčeka. Je veľmi mäkký, šťavnatý. Stojí za vyskúšanie.

Suroviny

Postup

  1. V miske na nízkych otáčkach ručným mixérom vymiešam do svetlej peny celé vajcia s cukrom, postupne nasleduje krupica, mleté orechy, mlieko, olej a stále miešam na primeranej rýchlosti. Nakoniec do cesta pridám nastrúhané očistené jablká, múku s práškom do pečiva a tieto lopatkou ľahšie premiešam. Jablká boli šťavnaté a sladké.
  2. Cesto vylejem na vyšší vymastený a múkou posypaný plech. Rozmer plechu je 20 x 35 cm.
  3. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25 minút. Kontrola špajľou.
  4. Vrch ochladeného koláča som posypala práškovým cukrom.