Srnčie mäso po americky
Autor receptu: uschi
K tomuto nie je čo dodať, vynikajúce!!
5 porcií |
15 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Prelisovaný cesnak zmiešame so soľou a lyžicou oleja.
Mäsko dôkladne umyjeme, odblaníme a nakrájame na malé rezančeky. Dáme do misky a primiešame cesnakovú pastu. Takto pripravené mäso necháme marinovať 1-2 hodiny.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s kečupom, horčicou, 1 lyžicou oleja a dochutíme trochou mletého korenia, soľou, niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a trošinkou kryštálového cukru.
Odležané mäso na zvyšnom oleji prudko opražíme, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Podľa potreby neskôr dolejeme trochu vody.
Krátko pred koncom do mäsa primiešame cibuľkovú zmes a dodusíme.
- Podávame so zemiakmi na paprike a hlávkovým alebo zeleninovým šalátom. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.