Srnčie mäso po americky

Autor receptu: uschi

K tomuto nie je čo dodať, vynikajúce!!

5
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prelisovaný cesnak zmiešame so soľou a lyžicou oleja. Mäsko dôkladne umyjeme, odblaníme a nakrájame na malé rezančeky. Dáme do misky a primiešame cesnakovú pastu. Takto pripravené mäso necháme marinovať 1-2 hodiny.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s kečupom, horčicou, 1 lyžicou oleja a dochutíme trochou mletého korenia, soľou, niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a trošinkou kryštálového cukru. Odležané mäso na zvyšnom oleji prudko opražíme, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Podľa potreby neskôr dolejeme trochu vody. Krátko pred koncom do mäsa primiešame cibuľkovú zmes a dodusíme.
  3. Podávame so zemiakmi na paprike a hlávkovým alebo zeleninovým šalátom. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.