Srnčí valček s králičím mäsom v bylinkovej palacinke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
34 minút tepelná úprava |
Postup- Umytý a osušený srnčí chrbát osolíme a sprudka opečieme z oboch strán cca 1 min. Králičie mäso nakrájame
na malé kocky, pridáme smotanu, vegetu a všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty. Na palacinky natrieme králičiu zmes, položíme na ňu opečený srnčí chrbát, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme na paru na 14 min.
- Do očisteného zemiaka (po dĺžke) vydlabeme otvor (tunel), ktorý naplníme miešanými vajcami so šampiňónmi a na kocky nakrájanou šunkou. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 min. na paru. Bylinky spolu s olivovým olejom vymixujeme do peny. Mäso rozkrojíme šikmým rezom.
- Postavíme do stredu taniera, obložíme plnenými zemiakmi nakrájanými na kolieska. Pridáme bylinkovú penu a ozdobíme jahodovým pyré a pažítkou.
|