Slaný koláč

Srnčí chrbát s olivami a so šunkou

Autor receptu: valina

Tento slaný koláč je vhodný na každé pohostenie.

15
porcií
100 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia premiešame a po troškách pridávame teplé mlieko, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom. Okoreníme podľa chuti. Cesto netreba veľmi soliť, sú tam slané olivy a údenina. Vmiešame nakrájané olivy a bylinky
  2. Časť cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát. Po celej dĺžke formy do cesta dáme zrolované plátky šunky, znova zalejeme časťou cesta a zasa dáme zrolovanú šunku. Nakoniec zalejeme zvyšným cestom.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť.