Slaný koláč
Srnčí chrbát s olivami a so šunkou
Autor receptu: valina
Tento slaný koláč je vhodný na každé pohostenie.
15 porcií |
100 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia premiešame a po troškách pridávame teplé mlieko, olej, preosiatu múku s kypriacim práškom. Okoreníme podľa chuti. Cesto netreba veľmi soliť, sú tam slané olivy a údenina. Vmiešame nakrájané olivy a bylinky
- Časť cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát. Po celej dĺžke formy do cesta dáme zrolované plátky šunky, znova zalejeme časťou cesta a zasa dáme zrolovanú šunku. Nakoniec zalejeme zvyšným cestom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť.