Špenátový prívarok

redakcia - fotkaredakcia, 9. februára 2010
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
1 ks
3 strúčiky
2 PL
250 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Mrazený špenát necháme čiastočne rozmraziť. Nasekáme ho na kúsky. Na oleji necháme do svetložlta opražiť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a spolu podusíme.

  2. 2

    Potom k špenátu prilejeme smotanu zašľahanú s múkou a za stáleho miešania prevaríme. Ochutíme soľou, roztlačeným cesnakom a koreninami podľa chuti. Do hotového prívarku vyklepneme vajcia, vidličkou ich v prívarku premiešame a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Na tanieri na porcie špenátu položíme upražené vajce na spôsob volského oka alebo opečené špekáčiky či inú údeninu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia