4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mrazený špenát necháme čiastočne rozmraziť. Nasekáme ho na kúsky. Na oleji necháme do svetložlta opražiť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a spolu podusíme.
- 2
 Potom k špenátu prilejeme smotanu zašľahanú s múkou a za stáleho miešania prevaríme. Ochutíme soľou, roztlačeným cesnakom a koreninami podľa chuti. Do hotového prívarku vyklepneme vajcia, vidličkou ich v prívarku premiešame a necháme stuhnúť.
- 3
 Na tanieri na porcie špenátu položíme upražené vajce na spôsob volského oka alebo opečené špekáčiky či inú údeninu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu