Špenátový koláč

Autor receptu: redakcia

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

10
porcií
15-20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame vyšľahané vajcia s ricottou, pridáme vyžmýkaný špenát nasekaný najemno, cibuľku a pesto, soľ a korenie.
  2. Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do 23 cm koláčovej formy tak, aby cesto pokrývalo aj obvodové steny.
  3. Potom dovnútra nanesieme špenátovú zmes a navrch dáme paradajky. Pečieme asi 30 minút.
  4. Náš tip: Základ cesta môžeme dať najskôr predpiecť na 10 minút a až potom naniesť špenátovú hmotu a dopiecť. Koláč je výborný, ak namiesto cherry paradajok použijeme paradajky sušené.