Špenátový koláč
Autor receptu: redakcia
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
10 porcií |
15-20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame vyšľahané vajcia s ricottou, pridáme vyžmýkaný špenát nasekaný najemno, cibuľku a pesto, soľ a korenie.
- Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do 23 cm koláčovej formy tak, aby cesto pokrývalo aj obvodové steny.
- Potom dovnútra nanesieme špenátovú zmes a navrch dáme paradajky. Pečieme asi 30 minút.
- Náš tip: Základ cesta môžeme dať najskôr predpiecť na 10 minút a až potom naniesť špenátovú hmotu a dopiecť. Koláč je výborný, ak namiesto cherry paradajok použijeme paradajky sušené.