Špenátovo-orieškové rolky

Autor receptu: strigus

Strašne dobrá mňamka ;o)

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vyskúšala som karé, morčacie aj kuracie prsia aj stehná, ale najviac chutili kuracie stehienka. Vykostené ich jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odležať v chladničke. Stačí pol hodinka.
  2. Plnka: cibuľku, nakrájanú na kocočky, na oleji zosklovatieme, pridáme špenát a dusíme. Po chvíľke pridáme nasekané vlašské orechy, ak je plnka riedka - ľubovolne zahustíme a ochutíme (soľ, korenie). Touto zmesou stehná naplníme a stáčame do roliek.
  3. Naplnené stehná sprudka opražíme z oboch strán na minimálnom množstve oleja, podlejeme vývarom, pridáme sušené hríby, preliate vriacou vodou a dusíme do mäkka. Ako príloha sa hodia zapečené pusinky zo zemiakovej kaše (klasická kaša zahustená hladkou múkou zapečená v rúre). Dobrú chuť ;o)