Špenátová roláda
Špenátové valčeky s lososom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup- Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej
vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú
múku a 3 vaječné žĺtky, soľ a muškátový oriešok.
Zo surovín vypracujeme cesto a opatrne doň zapracujeme
vyšľahaný sneh z troch zostávajúcich vaječných
bielkov.
- Na plech dáme papier na pečenie. Na pripravený
plech rovnomerne rozložíme špenátové cesto a dáme
piecť do rúry rozohriatej na 180 °C asi na 12 minút.
Počas pečenia lososa nakrájame na kocky a opražíme
ho na olivovom oleji. Lososa potom rozmixujeme
a ochutíme soľou a bielym korením. Pridáme zmäknuté
maslo. Vymiešame do hladkého krému. Po upečení
špenátové cesto ešte teplé zvinieme a necháme
vychladnúť. Na vychladnuté cesto natrieme rovnomerne
pripravenú lososovú plnku a precízne zvinieme
tak, aby nevznikli bublinky.
- Omáčku pripravujeme nad parou. Do misky rozbijeme
žĺtok. Za stáleho miešania prilejeme suché biele
víno, vlažný slepačí vývar a na záver prilievame rozpustené
maslo. Omáčka začne hustnúť. Maslo prilievame,
až kým omáčka nebude mať požadovanú hustotu.
Na záver dochutíme soľou a čerstvým koriandrom.
|