Špenátové palacinky plnené kuracinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do nádoby vložíme špenát, vajce, mlieko a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme štipku soli a múku a všetko spolu spojíme do hladkého palacinkového cesta. Potom umyjeme a osušíme kuracie mäso.
  2. Panvicu zohrejeme na miernom ohni a z cesta upečieme klasické palacinky. Potom panvicu opäť rozohrejeme, nalejeme do nej olej a sprudka urestujeme na rezančeky pokrájané kuracie mäso.
  3. Keď sa mäso zatiahne, pridáme na kolieska pokrájanú jarnú cibuľu a na kocky pokrájanú uvarenú zeleninu, cesnak, všetko spolu prehrejeme a dochutíme soľou a korením. Napokon panvicu stiahneme zo zdroja tepla, primiešame syr a posekanú pažítku.
  4. Zmesou naplníme palacinky, uložíme na tanier a prelejeme syrovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že syr a smotanu vlejeme do rajnice, na miernom ohni privedieme takmer do varu a za stáleho miešania syr rozpustíme.