Špenátové palacinky plnené kuracinou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Do nádoby vložíme špenát, vajce, mlieko a rozmixujeme
ponorným mixérom. Pridáme štipku soli a múku
a všetko spolu spojíme do hladkého palacinkového cesta.
Potom umyjeme a osušíme kuracie mäso.
- Panvicu zohrejeme na miernom ohni a z cesta upečieme
klasické palacinky. Potom panvicu opäť rozohrejeme,
nalejeme do nej olej a sprudka urestujeme na
rezančeky pokrájané kuracie mäso.
- Keď sa mäso zatiahne, pridáme na kolieska pokrájanú
jarnú cibuľu a na kocky pokrájanú uvarenú zeleninu, cesnak,
všetko spolu prehrejeme a dochutíme soľou a korením.
Napokon panvicu stiahneme zo zdroja tepla, primiešame
syr a posekanú pažítku.
- Zmesou naplníme palacinky, uložíme na tanier a prelejeme
syrovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že syr
a smotanu vlejeme do rajnice, na miernom ohni privedieme
takmer do varu a za stáleho miešania syr rozpustíme.
|