Špenátová roláda

betka33 - fotkabetka33, 9. mája 2013
Špenátová roláda
Foto: betka33

Moja dcéra má veľmi rada túto jednoduchú roládu , vyzerá dobre a keď sa servíruje napr. opečenými zemiakmi a šampanskou omáčkou je to pre Zobraziť celý popisMoja dcéra má veľmi rada túto jednoduchú roládu , vyzerá dobre a keď sa servíruje napr. opečenými zemiakmi a šampanskou omáčkou je to pre nás vegetariánov, dokonca slávnostné jedlo. Robím ju veľa rokov a inšpirovalma raz obal na špenátovom pretlaku niekde v obchode , kde bol tento recept .

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Plnka:
 može aj nemusi
1  balenie
1 ks




Postup

  1. 1

    Mrazený špenát , ale môže byť aj čerstvý si na krátko podusíme na oleji, dokonca na masle je to určite lepšie. Pridáme hneď mušk.orech pomletý, čierne korenie , soľ, krátko dusíme , len kým nie sú spojené všetky ingrediencie.

  2. 2

    Potom dosypeme strúhaný syr, a strúhanku, aby bola z toho hustá hmota. Ten kto má špenát príliš mrazený , musí prípadnú šťavu odliať, ešte predtým ako prisype syr. Lístkové cesto si rozvaľkáme a okraje potrieme vajcom, aby lepšie držali po stočení spolu.Na pomúčenej doske z oboch strán cesto prevaľkáme a potrieme okraje vajcom. Plnku zo špenátu poukladáme tak, aby od okrajov bola asi 2 cm. Môžeme zrolovat , pričom okraje pritlačáme spolu. Prenesieme na plech s papierom a potrieme vajcom celú roládu. Popicháme vidličkou a pečieme asi 20 min, na 170 stupňov. Ja ju krájam elektrickým nožom asi na 3 cm kúsky. Zabudla som dnes dať navrch napr. sézamové semienka.Gramáž neuvádzam, lebo na moj dušu neviem ju, varím väčšinou od oka.

  3. 3

    Tak ale je to jednoduché , podľa počtu stravníkov, z jednej rolády sa možno 3 osoby najedia, samozrejme keď k tomu podávame opečené zemiaky, jarnú mrkvičku s hráškom dusenú na masle a omáčku so šampanského.

Diskusia k receptu

mirkamt
Receptík ma zaujal, kedže mám rada špenát, ale na fotke to nevyzerá ako roláda z lístkového cesta. @Betka33 , ako si ten "koláčik" robila v skutočnosti?
betka33
je tam syr, tak s tym spenatom sa spoji a cesto zostane take makkucke, nie je to take listkove.mozno je aj blba foto, fakt je to tak pripravene ako je v popise. v skutocnosti ta gramaz moze byt priblizne 200 g spenatu a aj tolko syra do jedneho listkoveho cesta a 10 g struhanky.Tie koreniny podla chuti , cibula by mohla stacit jedna. Ja varim pre vela stravnikov, tak preto neviem presne na male porcie gramaz.dufam ze to vyjde , ozvi sa , som zvedava . nech to vyjde prajem.
drajan
neiviem, ale ani pokrájané "kocky" nesvedčia , že to bola krájaná roláda... tiež ako mirkamt mám pocit, že obrázok nezodpovedá receptu