Špenátová roláda

Autor receptu: betka33

Moja dcéra má veľmi rada túto jednoduchú roládu , vyzerá dobre a keď sa servíruje napr. opečenými zemiakmi a šampanskou omáčkou je to pre nás vegetariánov, dokonca slávnostné jedlo. Robím ju veľa rokov a inšpirovalma raz obal na špenátovom pretlaku niekde v obchode , kde bol tento recept .

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Mrazený špenát , ale môže byť aj čerstvý si na krátko podusíme na oleji, dokonca na masle je to určite lepšie. Pridáme hneď mušk.orech pomletý, čierne korenie , soľ, krátko dusíme , len kým nie sú spojené všetky ingrediencie.
  2. Potom dosypeme strúhaný syr, a strúhanku, aby bola z toho hustá hmota. Ten kto má špenát príliš mrazený , musí prípadnú šťavu odliať, ešte predtým ako prisype syr. Lístkové cesto si rozvaľkáme a okraje potrieme vajcom, aby lepšie držali po stočení spolu.Na pomúčenej doske z oboch strán cesto prevaľkáme a potrieme okraje vajcom. Plnku zo špenátu poukladáme tak, aby od okrajov bola asi 2 cm. Môžeme zrolovat , pričom okraje pritlačáme spolu. Prenesieme na plech s papierom a potrieme vajcom celú roládu. Popicháme vidličkou a pečieme asi 20 min, na 170 stupňov. Ja ju krájam elektrickým nožom asi na 3 cm kúsky. Zabudla som dnes dať navrch napr. sézamové semienka.Gramáž neuvádzam, lebo na moj dušu neviem ju, varím väčšinou od oka.
  3. Tak ale je to jednoduché , podľa počtu stravníkov, z jednej rolády sa možno 3 osoby najedia, samozrejme keď k tomu podávame opečené zemiaky, jarnú mrkvičku s hráškom dusenú na masle a omáčku so šampanského.