Špargľová omáčka
Špargľový krém s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: rous5
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je
bez tuku a obsahuje len málo
kalórií. Práve preto je vhodná pri
rôznych diétach.
3 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Priprav si všetky suroviny. Ja som použila aj malú lyžicu špaldovej múky. Ale vôbec nemusíš, ak chceš jemnejšiu chuť.
- Cibuľku opraž na troche oleja.
- Pridaj nakrájanú špargľu a nechaj podusiť. Ak treba, podlej trošku vodou.
- Udusenú špargľu rozmixuj, ale nezabudni vybrať tie kúsky špargle s hlavičkou. Tie si odlož až nakoniec.
- Pridaj mlieko a múku (nemusíš), nechaj prejsť varom a hotovo. Podávaš s uduseným kuracím mäsom, prípadne aj s ryžou. Špargľový krém je naozaj výborný. Špargle s hlavičkou použi na ozdobu.