Špargľové velouté s vyprážaným žĺtkom a mliečnou penou
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 10. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Maslo zohrejeme v hrnci, posypeme múkou a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Postupne prilievame studený vývar, posekanú očistenú špargľu, soľ, korenie, cukor a šťavu z citróna. Varíme 15 minút na miernom ohni a po uvarení rozmixujeme dohladka. Precedíme a dochutíme podľa vlastnej chuti.
- 2
Strúhanku dáme do hlbokej misky, vytvarujeme v nej jamku, do ktorej jemne vsadíme žĺtok. Pomocou lyžice žĺtok strúhankou obalíme a vypražíme v oleji. Tak postupne obalíme a vypražíme všetky žĺtky.
- 3
Mliečnu penu urobíme tak, že do hrnčeka dáme studené mlieko, ktoré pomaly zahrievame a súčasne ho mixujeme ponorným mixérom, až sa vytvorí pena.
- 4
Špargľové velouté podávame s vyprážaným žĺtkom, našľahanou mliečnou penou a kvapkami olivového oleja.
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu