Špargľovo-hubová štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu objavilo par hubovych receptov, som ho vyhladal, oprasil a ponukam tak ako ho pripravujem ja.

4-6
porcie
15-20 minút
príprava
50-60 minút
na 200-240 °C

Postup

  1. Huby, ja som pouzil mlade bedle, som nakrajal na drobnejsie, paprika, pouzil som cervenu a zltu masitu paprika, som ocistil a tiez nakrajal na drobnejsie kusky. Taktiez cibulu som nasekal nadrobno, pouzil som stredne velku a ani som si nepoplakal, pripravil som si cesnak na neskor.
  2. Do misky som dal huby, paprika, cibulu, troche oleja 1pl, troche sol, korenie, tymian. Zavrel som misku a dobre som s nou zahrkal.
  3. takto dobre premiesanu zmes som dal na plech vystlany papierom a jemne natrety olejom. Rovnomerne rozlozene som to dal zapiect na 220 stupnou na desat minut.
  4. Medzitym som dal do misky sparglu nakrajanu na priblizne 1 cm kusky, zbavene drevnatej casti na spodku, pretlaceny cesnak, zvysny olej 1pl. Kto chce a ma rad moze tu primiesat aj parmesan syr. Misku som zavrel vrchnakom a znova zatrepal. Po desiatych minutach som sparglu pridal k hubovej zmesy a dal znova zapekat priblizne na 15 minut.
  5. Medzicasom som pripravil listkove cesto, kazdu vrstvu (8) som natrel rozpustenym maslom. potom som dal na takto pripravene cesto troche vychladnutu zmes, tak aby mi po okrajoch zostali 2-3 cm volne.
  6. Kratsiu stranu som prehol a ......
  7. dlhsiu hranu cesta tiez prelozil a zroloval. Prelozil som na plech vylozeny papierom na pecenie, natrel rozpustenym maslom. Vrch som narezal priblizne tak ako budu velke porcie a dal piect na 200 stupnou asi25 minut.