Cannelloni so špargľou

Špargľové cannelloni

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Špargľu ošúpeme a nakrájame na rovnako dlhé kúsky. V hrnci necháme zovrieť vodu, smotanu, soľ, maslo, citrónovú a pomarančovú šťavu, pridáme špargľu a pri miernej teplote varíme asi 15 minút.
  2. Príprava bešamelovej omáčky: 30 g masla rozpustíme v hrnci, pridáme 40 g hladkej múky, spolu popražíme, zalejeme 500 ml horúceho mlieka a približne 10 minút pomaly varíme, dochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.
  3. Uvarenú špargľu zavinieme do lazaňového cesta, vložíme do vymasteného plechu a zalejeme bešamelovou omáčkou. Posypeme parmezánom a pečieme pri 150 °C približne 40 minút.