Cannelloni so špargľou
Špargľové cannelloni
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup- Špargľu ošúpeme a nakrájame na rovnako dlhé kúsky. V hrnci necháme zovrieť vodu, smotanu, soľ, maslo, citrónovú a pomarančovú šťavu, pridáme špargľu a pri miernej teplote varíme asi 15 minút.
- Príprava bešamelovej omáčky: 30 g masla rozpustíme v hrnci, pridáme 40 g hladkej múky, spolu popražíme, zalejeme 500 ml horúceho mlieka a približne 10 minút pomaly varíme, dochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.
- Uvarenú špargľu zavinieme do lazaňového cesta, vložíme do vymasteného plechu a zalejeme bešamelovou omáčkou. Posypeme parmezánom a pečieme pri 150 °C približne 40 minút.
|