Špargľová polievka
Špargľová polievka
Autor receptu: elenas
Jednoduchá a chutná polievka, keď už začala sezóna špargle.
6 porcií |
40 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu ošúpeme, odrežeme drevnaté konce. Hlavičky nešúpeme, odrežeme a odložíme. Zemiaky a špargľu nakrájame a dáme variť do vývaru cca 20 minúť, pokiaľ zelenina nezmäkne, pripadne osolíme.
(Môžeme použiť vodu a kocku slepačieho bujónu).
- Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, pridáme smotanu a necháme chvíľu variť. Dochutíme bielym korením a muškátovým orieškom.
- Hlavičky špargle krátko povaríme v osolenej vode cca 2-3 minúty, scedíme a trochu osmažíme na masle.
Do taniera naberieme polievku, pridáme niekoľko hlavičiek a posypeme nasekanou pažítkou. Vrch ešte môžeme posypať parmezánom.