Špargľová polievka

Špargľová polievka

Autor receptu: elenas

Jednoduchá a chutná polievka, keď už začala sezóna špargle.

6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špargľu ošúpeme, odrežeme drevnaté konce. Hlavičky nešúpeme, odrežeme a odložíme. Zemiaky a špargľu nakrájame a dáme variť do vývaru cca 20 minúť, pokiaľ zelenina nezmäkne, pripadne osolíme. (Môžeme použiť vodu a kocku slepačieho bujónu).
  2. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, pridáme smotanu a necháme chvíľu variť. Dochutíme bielym korením a muškátovým orieškom.
  3. Hlavičky špargle krátko povaríme v osolenej vode cca 2-3 minúty, scedíme a trochu osmažíme na masle. Do taniera naberieme polievku, pridáme niekoľko hlavičiek a posypeme nasekanou pažítkou. Vrch ešte môžeme posypať parmezánom.