Špargľová polievka
	        Špargľová polievka
	        Autor receptu: elenas
	         
	        
	        Jednoduchá a chutná polievka, keď už začala sezóna špargle.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Špargľu ošúpeme, odrežeme drevnaté konce. Hlavičky nešúpeme, odrežeme a odložíme.  Zemiaky a špargľu nakrájame a dáme variť do vývaru cca 20 minúť, pokiaľ zelenina nezmäkne, pripadne osolíme. 
(Môžeme použiť vodu a kocku slepačieho bujónu).
 - Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, pridáme smotanu a necháme chvíľu variť. Dochutíme bielym korením a muškátovým orieškom.
 - Hlavičky špargle krátko povaríme v osolenej vode cca 2-3 minúty, scedíme a trochu osmažíme na masle.
Do taniera naberieme polievku, pridáme niekoľko hlavičiek a posypeme nasekanou pažítkou. Vrch ešte môžeme posypať parmezánom.