Špargľa
Špargľa na flámsky spôsob
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme vedľa seba a z konca stoniek odkrojíme asi 2 cm, pretože tam je najdrevnatejšia.
- Špargľu uvaríme v jemne slanej vode, môžeme do nej dať aj trochu citrónovej šťavy. Varíme tak, aby bola ešte chrumkavá, 3–5 minút. Potom treba špargľu vytiahnuť
a preložiť do nádoby s ľadovou vodou, resp. vodou s ľadom. Tak si špargľa uchová krehkosť.
- Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako petržlenovú vňať. Maslo roztopíme.
- Špargľu rozdelíme na dva taniere, posypeme nakrájanými vajíčkami, posypeme petržlenovou vňaťou a polejeme roztopeným maslom.
|