Špargľa

Špargľa na flámsky spôsob

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme vedľa seba a z konca stoniek odkrojíme asi 2 cm, pretože tam je najdrevnatejšia.
  2. Špargľu uvaríme v jemne slanej vode, môžeme do nej dať aj trochu citrónovej šťavy. Varíme tak, aby bola ešte chrumkavá, 3–5 minút. Potom treba špargľu vytiahnuť a preložiť do nádoby s ľadovou vodou, resp. vodou s ľadom. Tak si špargľa uchová krehkosť.
  3. Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako petržlenovú vňať. Maslo roztopíme.
  4. Špargľu rozdelíme na dva taniere, posypeme nakrájanými vajíčkami, posypeme petržlenovou vňaťou a polejeme roztopeným maslom.