Maslová biela špargľa s holandskou omáčkou a prosciuttom
z reštaurácie Brasserie La Marine v Bratislave, 3. mája 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
800 g |
|
200 g |
|
200 g neochutené (cornflakes) |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Holandská omáčka: | |
100 g |
|
3 ks |
|
2 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Špargľu očistíme a varíme v osolenej vode asi 10 minút. Vyberieme a ihneď vložíme na rozohriatu panvicu s roztopeným maslom. Krátko podusíme, dochutíme soľou a korením. Vyberieme a na maslo dáme kukuričné lupienky. Opekáme, kým nie sú bledohnedé. Necháme ich vychladnúť a potom rozdrvíme na jemný prášok.
- 2
Holandská omáčka: Do kastróla dáme roztopiť maslo, pridáme bobkový list a nové korenie. Maslo dáme preč zo sporáka a necháme postáť 10 minút. Potom koreniny vyberieme.
- 3
V druhom hrnci necháme zovrieť vodu na vodný kúpeľ. Dáme naň nerezovú misku, do ktorej dáme vaječné žĺtky, víno, citrónovú šťavu, soľ, korenie a šľaháme nad parou, než vznikne omáčka. Keď zhustne, ihneď odložíme zo sporáka a postupne do omáčky zašľaháme koreninami ochutené maslo (nesmie byť horúce). Na záver omáčku dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- 4
Špargľu naukladáme na tanier, polejeme omáčkou, ozdobíme prosciuttom a rozdrvenými kukuričnými lupienkami. Môžeme podávať s varenými alebo opečenými zemiakmi a blanšírovanou zelenou špargľou.
Tiež Špargľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu