Španielský vtáčik á la Oldshatterhand

Autor receptu: oldshatterhand

4
porcie
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej strany potrieme horcicou, asi do polovice masa pridame sunku, na ktoru pridame stvrt vajicka a kusok uhorky a nakoniec to zrolujeme a nakoniec to poprepichujem sparatkami, aby sa mi rolka nerozpadla, na oleji poprazim cibulu a cesnak, trocha cervenej mletej papriky, troska poprazime a naukladame na to maso, ktore upecieme zo vsetkych stran
  2. ak je maso prepecene, podlejeme vodou, okorenime, pridame horcicu, bujon a dusime asi hodinku a viec podla potreby, aby bolo maso makke, ak uz je, tak ho vyberieme a pripravime si omacku, ktoru zahustime vodou a mukou, ktoru roslaham s rucnym mixerom, omacku dochutim podla potreby a pridam na drobno pokrajanu uhorku, tiez podla chuti, nakoniec pridam do omacky aj same maso a este trocha povarim, nakoniec vyberieme z masa sparatka, podavame s ryzou a kyslou uhorkou