Španielske vtáčiky z teľacieho mäsa
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich do šírky, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Uhorky, vajcia, párky, slaninu a cibuľu pokrájame na rovnaké štvrtinové dieliky a kladieme na jednotlivé plátky mäsa. Dobre zavinieme, prípadne spojíme špáradlom. Na povrchu môžeme tiež osoliť a okoreniť.
- 2
Do pekáča vložíme cibuľu, zalejeme olejom, navrch naukladáme natesno vtáčiky a dáme zapiecť do maximálne rozohriatej rúry na 10 minút, potom zmiernime a dopekáme pri 150 °C asi 45 minút, až je mäso mäkké. Počas pečenia polievame vypečenou šťavou alebo podľa potreby podlievame horúcou vodou.
- 3
Keď je mäso hotové, vyberieme ho z výpeku. Ten privedieme k varu, restujeme do zlatohneda, zalejeme trochou vody a zahustíme zápražkou, dochutíme soľou, korením a horčicou. Vtáčiky vložíme späť do šťavy a prehrejeme. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu