Španielske vtáčiky z teľacieho mäsa

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich do šírky, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Uhorky, vajcia, párky, slaninu a cibuľu pokrájame na rovnaké štvrtinové dieliky a kladieme na jednotlivé plátky mäsa. Dobre zavinieme, prípadne spojíme špáradlom. Na povrchu môžeme tiež osoliť a okoreniť.
  2. Do pekáča vložíme cibuľu, zalejeme olejom, navrch naukladáme natesno vtáčiky a dáme zapiecť do maximálne rozohriatej rúry na 10 minút, potom zmiernime a dopekáme pri 150 °C asi 45 minút, až je mäso mäkké. Počas pečenia polievame vypečenou šťavou alebo podľa potreby podlievame horúcou vodou.
  3. Keď je mäso hotové, vyberieme ho z výpeku. Ten privedieme k varu, restujeme do zlatohneda, zalejeme trochou vody a zahustíme zápražkou, dochutíme soľou, korením a horčicou. Vtáčiky vložíme späť do šťavy a prehrejeme. Podávame s ryžou.