Špaldovo-ražné raňajkové rožky fotorecept

paploska - fotkaPaploska, 23. januára 2014 14:30
Ďalšie recepty »
Špaldovo-ražné raňajkové rožky (fotorecept)Foto: paploska

Dávno som sa nepohrala s iným pečivom ako chlebom, teda odkedy mi odišla pekáreň, ktorá mala špeciálne formy na bagety. No včera ma inšpirovali viaceré z vás, a tak som ich po dlhom čase piekla v klasickej rúre. Najlepšie sú teplé, ale zdravšie budú na druhý deň.

12
porcií
90 min
príprava
30 min
na 190 °C

Suroviny

370 g
250 g
315 ml vlažná
2 PL
2 ČL alebo obyčajný
1,5 ČL
Na zdobenie:
1 ČL
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Používam zvyčajne tieto dva typy múky. Ak by ste rožky spravili len zo špaldovej (tento typ) rožky budú úplne krehké a nadýchané. Ak múky skombinujete dosiahnete zaujímavú mierne kyslastú chuť.

    Špaldovo-ražné raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V prípade, že máte pekáreň do nádoby dajte vodu, droždie (plnú kávovú lyžičku čerstvého droždia), tmavý cukor, múku a nakoniec soľ. V pekárni nastavte program na spracovanie cesta (1,5 hod). Ak pekáreň nemáte, postupujte ako pri príprave klasického kysnutého cesta s kváskom. Nechajte vyskysnúť asi 1 hod, pokým cesto neznásobí svoj objem.

    Špaldovo-ražné raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto vyvaľkáme do kruhu, a pokrájame na trojuholníčky, ktoré potom zvinieme do rožtekov. Rožteky potrieme vodou a posypeme sézamom alebo makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 st. asi 30 min., pokým rožky nezískajú peknú zlatistú farbu.

    Špaldovo-ražné raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najchutnejšie sú čerstvé, ale zdravšie budú až na druhý deň :-) Dobrú chuť !

    Špaldovo-ražné raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist