Špaldové kernotto s čerstvým špenátom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 9. novembra 2013
Špaldové kernotto s čerstvým špenátom (fotorecept)
Foto: marianne

Som ani nevedela,že kernotto sú krúpy,aspoň tak píšu na vrecku.Chutná príloha alebo hlavné jedlo.Mala som s lososom.

Suroviny

1 hrnček namočené (250ml)
100 g
1 ČL
3 hrnčeky (po 250ml)
 alebo olivový olej (môže byť - nemusí)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nechám krúpy vždy na pár hodín namočiť,niekedy cez noc,rýchlejšie sa uvaria.. Privedieme k varu 3 hrnčeky vody, osolime a pridáme čajovú lyžičku kurkumy. Vsypeme precedené a premyté krúpy a varíme,kým sa nám neuvarí kaša.Odstavíme z ohňa a vmiešame čerstvý listový špenát,už neprevárame.Kto chce može vmiešať 1ČL masla....

    Špaldové kernotto s čerstvým špenátom (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tušila som, kto túto dobrotu spáchal :-)))
@marianne
ja som si myslela-že to žlté je kukurica..a to sú krúpy žlté od kurkumy...:-))
krúpy máme -ja a syn-radšej ako ryžu, muž ich strpí..:-)
jednoduché jedlo..možno aj ako prílohu-napr. k zajtrajší prsiam kuracím...
to sa takto jednoducho-skromne-stravuješ furt...či iba občas..??
ja si doprajem:-)) to je len priloha,mala som k tomu lososa a zabila som to ruskou zmrzlinou s jahodami s cokoladou...videla som to varit na nejakom kanali o vareni,ale s jacmenymi krupami a zapacilo sa mi to...