Špaldové kernotto s čerstvým špenátom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 9. novembra 2013
Špaldové kernotto s čerstvým špenátom (fotorecept)
Foto: marianne

Som ani nevedela,že kernotto sú krúpy,aspoň tak píšu na vrecku.Chutná príloha alebo hlavné jedlo.Mala som s lososom.

Suroviny

1 hrnček namočené (250ml)
100 g
1 ČL
3 hrnčeky (po 250ml)
 alebo olivový olej (môže byť - nemusí)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nechám krúpy vždy na pár hodín namočiť,niekedy cez noc,rýchlejšie sa uvaria.. Privedieme k varu 3 hrnčeky vody, osolime a pridáme čajovú lyžičku kurkumy. Vsypeme precedené a premyté krúpy a varíme,kým sa nám neuvarí kaša.Odstavíme z ohňa a vmiešame čerstvý listový špenát,už neprevárame.Kto chce može vmiešať 1ČL masla....

    Špaldové kernotto s čerstvým špenátom (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
@marianne
ja som si myslela-že to žlté je kukurica..a to sú krúpy žlté od kurkumy...:-))
krúpy máme -ja a syn-radšej ako ryžu, muž ich strpí..:-)
jednoduché jedlo..možno aj ako prílohu-napr. k zajtrajší prsiam kuracím...
to sa takto jednoducho-skromne-stravuješ furt...či iba občas..??
ja si doprajem:-)) to je len priloha,mala som k tomu lososa a zabila som to ruskou zmrzlinou s jahodami s cokoladou...videla som to varit na nejakom kanali o vareni,ale s jacmenymi krupami a zapacilo sa mi to...
Pocujem to prvykrat, kernotto....Musim pozriet, ci to aj tu dostat. Psenicne krupy (predvarene) som uz robila. Ale radsej by som mala zo spaldy. Iste si si pochutila, @marianka , a este k tomu s lososom :-)
Marianka, recept šitý na mieru pre mňa, dúfam, že ešte nájdem na trhu špenát, keď nie, skúsim dať mrazený listový. ♥
Ja používam aj normálne krúpy,teda nie špaldové ,udusené na póriku ako ryža...no super a keď ešte pridáte huby...mňamka....máte plnohodnotné zdravé jedli...l tomu ciklu,uhorku ....
konecne mi prisli tie krupy, ale uz preventivne som sa pripravila :) kedze je sezona, boli s cesnakom /medvedim/ a mozem povedat, jedno skvele jedlo,, pre mojich zrutov este kvazi "kowbojska fazula" naozaj chutne, same, ci bez
Špaldové kroupy jsou pro mě novinka. Receptík si ukládám a v obchodě prolustruji nabídku - nějak mi, holky kroupové špaldové, unikly! Kroupy dělám a často. Už jsem to tu psala - míchám s podušenou hlívou. Klidně i jako hlavní chod bez masa. Díky za rozšíření obzorů!!

Pridaj komentár k receptu: