Špaldová celozrnná nekysnutá knedľa
Autor receptu: irenaw
Bez bielej múky a bez droždia. Keď sa musí variť na viac spôsobov.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
25-35 minút tepelná úprava |
Postup
- Do väčšieho hrnca dáme variť vodu asi tak do polovice výšky šálok (tie do vody ešte nedávame). Dve veľké šálky dobre potrieme maslom. Múku premiešame so soľou a sódou bikarbónou. Pridáme žĺtok a mlieko a dobre premiešame. Pridáme staršiu žemľu pokrájanú na kocky. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielka. Šálky naplníme do 3/4 a vložíme do vriacej vody. Zatvoríme a na miernom ohni varíme 25-35 minút podľa veľkosti šálok. Skúsime špajdľou.
- Vyklopíme zo šálok, popicháme a necháme chvíľu postáť. Nakrájame niťou.