Spaghetti Amatriciana

Autor receptu: radox1

Vynikajuca talianska klasika.

2-3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji oprazime na drobno nakrajanu pancettu,pridame cibulu,cesnak,cierne korenie a chilli papricku-vsetko nakrajane na male kocečky.dalej pridame lupane paradajky s pyré a varime asi 20-30 minut.
  2. pocas sezony nahradime polotovary olupanymi paradajkami z vlastnej zahrady.uvarene spaghetti al dente(v priereze je vidiet bodku,na skus citime odpor)pridame do omacky spolu s pecorinom,dobre premiesame,pripadne dosolime a expedujeme.povrch posypeme hoblinami syra a zakvapkame olivovym olejom.
  3. dolezite je zachovat originalne suroviny,iba tak vznikne kombinacia delikatnych chutí a odporucam si priplatit za kvalitne spaghetty- ideal,maggi a dalsie blatové cestoviny neodporucam.