Spaghetti Amatriciana
Autor receptu: radox1
Vynikajuca talianska klasika.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji oprazime na drobno nakrajanu pancettu,pridame cibulu,cesnak,cierne korenie a chilli papricku-vsetko nakrajane na male kocečky.dalej pridame lupane paradajky s pyré a varime asi 20-30 minut.
- pocas sezony nahradime polotovary olupanymi paradajkami z vlastnej zahrady.uvarene spaghetti al dente(v priereze je vidiet bodku,na skus citime odpor)pridame do omacky spolu s pecorinom,dobre premiesame,pripadne dosolime a expedujeme.povrch posypeme hoblinami syra a zakvapkame olivovym olejom.
- dolezite je zachovat originalne suroviny,iba tak vznikne kombinacia delikatnych chutí a odporucam si priplatit za kvalitne spaghetty- ideal,maggi a dalsie blatové cestoviny neodporucam.