Špagety

Špagety s omáčkou z lúpanej šošovice

Autor receptu: nalie

Ľahké, jednoduché a rýchle jedlo, ktoré hravo zvládne každý.

3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme zovrieť vodu na špagety. Osolíme a vložíme špagety. Uvaríme.
  2. Nachystáme si všetky suroviny na omáčku a veľkú panvicu. Nastrúhame syr, ktorý dáme na záver na špagety.
  3. Najskôr dáme na panvicu mleté mäso a počkáme kým zbelie. Následne ho zalejeme vodou a pridáme bujón. Pre vegetariánov dáme do panvice len vodu a bujón, poprípade pre výraznejšiu chuť nasekané strúčiky cesnaku a pokračujeme v recepte.
  4. Keď mäso s vodou vrie, pridáme šošovicu, nakrájané olivy a rajčiny (môžeme ich aj olúpať ak nám vadia šupky), kukuricu, huby a rajčinový pretlak a všetko spolu premiešame.
  5. Uvarené špagety scedíme a pridáme trošku oleja, aby sa nezlepili.
  6. Do omáčky pridáme koreniny a omáčku necháme na miernom plameni vrieť asi 20 minút dokiaľ sa šošovica neuvarí a omáčka nezhustne. Ak by sme chceli omáčku krémovejšiu, môžeme do nej pridať kečup. Mne osobne vyhovuje hustejšia, čiže ho tam nedávam.
  7. Môžeme servírovať.