Mäsová omáčka
Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Jednoduché, celkom rýchlo urobené a chutné jedlo. Omáčka nie je pravá bolonská, je to môj vlastný recept, určite je podobný v
každej rodine.
10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na omáčku okrem oleja:
- Cibuľu som nasekala najemno a osmažila na oleji do zlatohneda, priliala som k nej tak dve deci paradajkovej šťavy a nechala zredukovať, kým sa šťava neodparila.
- Do tohto základu som pridala mäso, soľ, korenie a oregano.
- Miešala som, kým sa mäso nezatiahlo.
- Priliala som zvyšok paradajkovej šťavy, trochu cukru a na najmenšom plameni som nechala pomaly variť.
- Uvarená mäsová omáčka, zahustila som ju na konci trochou múky.
- Uvarila som špagety vo vriacej osolenej vode.
- Uvarené špagety som zliala a prepláchla studenou vodou.
- Porcia na tanieri - kto chce, nastrúha si aj syr. Mne sa k tejto omáčke nehodí. Dobrú chuť.