Mäsová omáčka

Špagety s mäsovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Jednoduché, celkom rýchlo urobené a chutné jedlo. Omáčka nie je pravá bolonská, je to môj vlastný recept, určite je podobný v každej rodine.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na omáčku okrem oleja:
  2. Cibuľu som nasekala najemno a osmažila na oleji do zlatohneda, priliala som k nej tak dve deci paradajkovej šťavy a nechala zredukovať, kým sa šťava neodparila.
  3. Do tohto základu som pridala mäso, soľ, korenie a oregano.
  4. Miešala som, kým sa mäso nezatiahlo.
  5. Priliala som zvyšok paradajkovej šťavy, trochu cukru a na najmenšom plameni som nechala pomaly variť.
  6. Uvarená mäsová omáčka, zahustila som ju na konci trochou múky.
  7. Uvarila som špagety vo vriacej osolenej vode.
  8. Uvarené špagety som zliala a prepláchla studenou vodou.
  9. Porcia na tanieri - kto chce, nastrúha si aj syr. Mne sa k tejto omáčke nehodí. Dobrú chuť.