Špagety colore

Autor receptu: brambora

Dnes to bolo na tému: čo dom dal. :) A veľmi dobre dal. :)

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špagety si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja.
  2. Kým sa špagety varia, nakrájame si na malé kúsky kuracie prsko (alebo kto čo nájde doma) a dáme na troche oleja osmažiť. Keď mäsko chytí farbu, pridáme na mesiačiky nakrájané šampiňóny a počkáme kým pustia šťavu. Olivy si prekrojíme na polovice a pridáme k zmesy spolu aj s jarnou cibuľkou. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané rajčiny, posypeme špagetovým korením a pretlačíme cesnak. Varíme ešte asi 5 minút.
  3. Smotanu kyslú a sladkú zmiešame dokopy a vlejeme do pripravenej omáčky. Necháme prevrieť a nakoniec vsypeme nastrúhaný syr na zahustenie.
  4. Ja osobne špagety zmiešam s omáčkou, ale môže sa podávať aj priamo na "suché" špagety na tanieri. Každému ako chutí. Prajem dobrú chuť.