Soté s cuketou, stonkovým zelerom, kešu

Autor receptu: mandarin999

Ak máte v obľube soté, mäsko so šťavou, tak toto je pre vás typ na rýchle a chutné jedlo. Príležitosť vyskúšať niečo iné, nové prepojenie chutí, kombinovanie ingrediencií, ktoré spolu naozaj hrajú a vniesť trocha invencie aj do klasických, jednoduchých a rýchlych jedál. Ja rada v jedle experimentujem, skúšam nové veci a myslím si, že pre tento krát sa to vydarilo.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a premiešame. Pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak, sójovú omáčku a poriadne premiešame.
  2. Šalotku si nakrájame na malé kúsky, opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme mäsko, opečieme z každej strany, podlejeme vývarom - množstvo podľa potreby. Dusíme.
  3. Cuketu si umyjeme a nakrájame na malé kocky. To isté spravíme zo stonkovým zelerom. Pridáme ich k mäsku cca 5 minút pred dovarením. Nemám rada keď je zelenina prehnane prevarená, no každý si pripravuje podľa toho, aké má rád.
  4. Zmäknuté maslo zmiešam s trochou múky. Múky používam naozaj málo, niekedy vôbec. Pridám k soté a miešam. Pridám sweet chilli omáčku, zázvor, nechám všetko pekne prevariť, šťavu trocha vyredukovať. Nakoniec pridám kešu, ktoré predtým jemne opražím. Podávame s ryžou basmati a posypeme čerstvými bylinkami.