Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. marca 2020

Jednoduchý no chutný prívarok zo šošovice so zemiakmi a s veľmi chutným volským okom s oškvarkami.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g obyčajná
3 ks menšie
250 ml
2 PL
1 ks
podľa chuti
1 ks
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa počtu porcií




Postup

  1. 1

    Šošovicu som dala do rajnice, zaliala vodou a varila som ju 3 minúty. Potom som vymenila vodu a ešte takto som opakovala dvakrát. Do rajnice som dala pol lyžice masti a pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. K opečenej cibuli som pridala predvarenú šošovicu a spolu chvíľku podusila.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som mletú červenú papriku.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zaliala som vodou, pridala som očistené zemiaky nakrájané na malé kocky, osolila, okorenila, pridala som bobkový list a nové korenie. Varila som vlastne len zemiaky a pri tom sa dovarila aj šošovica.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V smotane som rozmiešala polohrubú múku.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som k uvarenej šošovici so zemiakmi a nechala som prejsť varom. Pridala som trošku cukru a ocot.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Oškvarky som nakrájala na malé kocky.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti, pridala som oškvarky, iba chvíľku som ich opekala do chrumkava.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K oškvarkom som pridala vajce a opiekla ako volské oko.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové jedlo som uložila na taniere a posypala pažítkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Chutný receptík, pro mě bezva inspirace. Sice u mě bude bez oškvarkov, zato ze slovenskej šošovice. Múdro som v 2/2020 kúpila do zásoby. Přeji pevné zdraví a klidné dny, milá Izi!
izabella929
@haji (26.3.2020 14:01)

Milá háji každý si to urobí ako to má rád a ako mu to chutí...verim,že ti bude chutiť aj bez oskvarkov,,veľa zdravia a ďakujem pekne za komentár..
diko2
Výborne jedlo,pre mňa niečo nove,vyskušam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia