Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduchý no chutný prívarok zo šošovice so zemiakmi a s veľmi chutným volským okom s oškvarkami.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
300 g obyčajná |
|
3 ks menšie |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
|
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa počtu porcií |
|
|
Postup
-
1
Šošovicu som dala do rajnice, zaliala vodou a varila som ju 3 minúty. Potom som vymenila vodu a ešte takto som opakovala dvakrát. Do rajnice som dala pol lyžice masti a pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. K opečenej cibuli som pridala predvarenú šošovicu a spolu chvíľku podusila.
-
2
Pridala som mletú červenú papriku.
-
3
Zaliala som vodou, pridala som očistené zemiaky nakrájané na malé kocky, osolila, okorenila, pridala som bobkový list a nové korenie. Varila som vlastne len zemiaky a pri tom sa dovarila aj šošovica.
-
4
V smotane som rozmiešala polohrubú múku.
-
5
Pridala som k uvarenej šošovici so zemiakmi a nechala som prejsť varom. Pridala som trošku cukru a ocot.
-
6
Oškvarky som nakrájala na malé kocky.
-
7
Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti, pridala som oškvarky, iba chvíľku som ich opekala do chrumkava.
-
8
K oškvarkom som pridala vajce a opiekla ako volské oko.
-
9
Hotové jedlo som uložila na taniere a posypala pažítkou. Prajem vám dobrú chuť.
Milá háji každý si to urobí ako to má rád a ako mu to chutí...verim,že ti bude chutiť aj bez oskvarkov,,veľa zdravia a ďakujem pekne za komentár..
Terinka milá,ďakujem pekne za komentár a prajem ti veľa zdravia,,,