Šošovica
Šošovicové ragú so zemiakmi z pahreby
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej
vode, necháme vychladnúť.
- Šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka a potom
ju premyjeme v studenej vode.
- Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame (nastrúhame) na 2 mm hrubé plátky. Tie poukladáme na seba a nakrájame ich nožom na
rezance a tie ešte na malé kocky.
- Nastrúhaný chren zmiešame s 250 g smotany a rozmixujeme,
prepasírujeme a dochutíme soľou a korením. Hotovú zmes
dáme do fľaše na šľahačku.
- Uvarenú šošovicu dáme na panvicu, pridáme nakrájanú
zeleninu, podlejeme zvyšnou smotanou a redukujeme. Dochutíme soľou a korením. Pred dokončením pridáme maslo na zjemnenie.
- Zemiaky opálime flambovacou pištoľou, aby sme
získali efekt a chuť z pahreby. Ak ju
nemáme, zemiaky upečieme nasucho v rúre, dáme
ich priamo na dno (bez plechu).
- Na taniere naložíme šošovicové ragú, pridáme zemiaky a ozdobíme
chrenovou penou.
|