Šošovica

Šošovicové ragú so zemiakmi z pahreby

Autor receptu: redakcia

5
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť.
  2. Šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka a potom ju premyjeme v studenej vode.
  3. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame (nastrúhame) na 2 mm hrubé plátky. Tie poukladáme na seba a nakrájame ich nožom na rezance a tie ešte na malé kocky.
  4. Nastrúhaný chren zmiešame s 250 g smotany a rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a korením. Hotovú zmes dáme do fľaše na šľahačku.
  5. Uvarenú šošovicu dáme na panvicu, pridáme nakrájanú zeleninu, podlejeme zvyšnou smotanou a redukujeme. Dochutíme soľou a korením. Pred dokončením pridáme maslo na zjemnenie.
  6. Zemiaky opálime flambovacou pištoľou, aby sme získali efekt a chuť z pahreby. Ak ju nemáme, zemiaky upečieme nasucho v rúre, dáme ich priamo na dno (bez plechu).
  7. Na taniere naložíme šošovicové ragú, pridáme zemiaky a ozdobíme chrenovou penou.